Jadłospis – catering dietetyczny – CityChef.pl

dieta slim
poniedziałek
1. Śniadanie
Budyń waniliowy z kaszy jaglanej z prażonymi wiórkami kokosowymi i musem z jagód i borówek
2. Przekąska
Sałatka z wędzonego łososia w sosie chrzanowym z ogórkiem, pieczywo
3. Obiad
Kurczak po grecku z fetą, ryż: biały, czarny, czerwony, brązowy
4. Podwieczorek
Ciasto owsiane z otrębami i ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi i włoskim oraz pestakmi dyni
5. Kolacja
Duszona kapusta z grzybami, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smootie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z pieczoną na parze piersią drobiową i mozarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkam
2. Przekąska
Muesli z siemienim lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowymz, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z wędzonego łososia, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż parboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowy z bananami , otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulioniez pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane z łososia w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym na winie z rodzynkami, pieczone ziemniaki w ziołach, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z łososiem
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biał niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym

 

dieta slim - vege
poniedziałek
1. Śniadanie
Czekoladowo- bananowy budyń jaglany z domową konfiturą malinową
2. Przekąska
Sałatka z soczewicy i tofu w sosie chrzanowym z ogórkiem, pieczywo
3. Obiad
Cieciorka i fasola po grecku z fetą, ryż biały, czerwony, czarny, brązowy
4. Podwieczorek
Ciasto owsiane z otrębami i ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi i włoskim oraz pestkami dyni
5. Kolacja
Duszona kapusta z grzybami, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Placki z cukinii, pieczarek i marchewki, Surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smoothie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z mozzarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkami
2. Przekąska
Muesli z siemieniem lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowym, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z serem, migdałami i natką pietruszki, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Pulpety z ciecierzycy, sos pieczarkowy, ryż paraboliczny, groszek z marchewką
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulionie z pieczonych warzyw z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Faszerowane pieczarki na sałatce z rukoli i tofu
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granolą orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Pieczona cukinia faszerowana warzywami, kaszą gryczaną i soczewicą, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z cieciorką
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Kotlety ziemniaczane z pomidorem suszonym , kasza gryczana biała ,surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym

 

 

dieta slim - no meat
poniedziałek
1. Śniadanie
Budyń waniliowy z kaszy jaglnej z prażonymi wiórkami kokosowymi i musem z jagód i borówek
2. Przekąska
Sałatka z wędzonego łososia w sosie chrzanowym z ogórkiem, pieczywo
3. Obiad
Cieciorka i fasola po grecku z fetą, ryż biały, czerwony, czarny, brążowy
4. Podwieczorek
Ciasto owsiane z otrębami i ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi i włoskim oraz pestakmi dyni
5. Kolacja
Duszona kapusta z grzybami, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Owsianka z malinami
2. Przekąska
Sałatka meksykańska z ryżem
3. Obiad
Ryż z soczewicą, fasolą, brukułem, sos teriyaki
4. Podwieczorek
Ciasteczka czekoladowo kokosowe z sezamem
5. Kolacja
Warzywny gulasz z cukinią, pieczywo
środa
1. Śniadanie
Jajka w sosie tatarskim, pieczywo
2. Przekąska
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i kminkiem
3. Obiad
Placki z cukinii, ziemniaków, pieczarek i marchewki, ogórki kiszone z oliwą i pietruszką Jogurt tzatziki
4. Podwieczorek
Antyoksydacyjny bogaty w błonnik koktajl jagodowy z wiorkami kokosowymi na jogurcie
5. Kolacja
Makaron z pomidorowym pesto, oliwą i tłuczonym pieprzem( zielonym, czarnym, czerwonym)
czwartek
1. Śniadanie
Placki bananowe z rodzynkami, mus wiśniowy
2. Przekąska
Jogurt bakaliowy z orzechami ( rodzynki, morele, figi, śliwaka suszona, miód, peski dyni, orzechy włoskie, nasiona słoencznika, mak)
3. Obiad
Gnocchi w sosie szpinkowo-serowym z warzywami, cieciorką i mozarellą
4. Podwieczorek
Sałatka z komosy i pieczonych buraków z żurawiną
5. Kolacja
Galareta warzywna z jajkiem, pieczywo
piątek
1. Śniadanie
Pasta z pieczonej papryki z marchewką, prażonymi orzechami włoskimi, nasionami słonecznika i siemieniem lnianym, pieczywo
2. Przekąska
Sernik czekoladowy z musem wisniowym
3. Obiad
Pieczone warzywne kotleciki na ostro z ciecierzycy, kalfiora i ze słonecznikiem, Ryż brązowy, Surówka z marchewki, ananasa i orzechów włoskich
4. Podwieczorek
Smoothie bannanowe z mango na jogurcie
5. Kolacja
Forszmak z cuknią, pieczarkami, soczewicą i ziemniakami
sobota
1. Śniadanie
Twaróg wiejski z warzywami, pieczywo
2. Przekąska
Zupa krem z pieczonej dyni z nutą pomarańczy i masłem szałwiowym, chilli, zacierkami i prażonymi pestkami dyni
3. Obiad
Tagliatelle z łososiem i bazylią
4. Podwieczorek
Puding ryżowy z pieczona gruszką
5. Kolacja
Kaszotto z grzybami
niedziela
1. Śniadanie
Jajko sadzone z duszonymi pieczarkami, pieczywo
2. Przekąska
Sałatka z czarnego ryżu z brokułem i ananasem
3. Obiad
Curry z dyni i soczewicy podane z ryżem kasza pęczak, Surówka z buraczków i pomarańczy
4. Podwieczorek
Biszkopt makowy ze skórką pomarańczową
5. Kolacja
Cieciorka po bretońsku, pieczywo
dieta slim - no fish
 

poniedziałek
1. Śniadanie
Budyń waniliowy z kaszy jaglanej z prażonymi wiórkami kokosowymi i musem z jagód i borówek
2. Przekąska
Sałatka z soczewicy i tofu w sosie chrzanowym z ogórkiem, pieczywo
3. Obiad
Kurczak po grecku z fetą, ryż: biały, czarny, czerwony, brązowy
4. Podwieczorek
Ciasto owsiane z otrębami i ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi i włoskim oraz pestkami dyni
5. Kolacja
Duszona kapusta z grzybami, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smoothie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z pieczoną na parze piersią drobiową i mozzarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkami
2. Przekąska
Muesli z siemieniem lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowym, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta jajeczna z serem, migdałami i natką pietruszki, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż paraboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kaszy bulgur, suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulionie z pieczonych warzywnym z lubczykiem i fetą,
3. Obiad
Faszerowane pieczarki na sałatce z rukoli i tofu
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym na winie z rodzynkami, pieczone ziemniaki w ziołach, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z cieciorką
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biała niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym

 

dieta fit
 

poniedziałek
1. Śniadanie
Budyń waniliowy z kaszy jaglanej z prażonymi wiórkami kokosowymi i musem z jagód i borówek
2. Przekąska
Sałatka z wędzonego łososia w sosie chrzanowym z ogórkiem, pieczywo
3. Obiad
Kurczak po grecku z fetą, ryż: biały, czarny, czerwony, brązowy
4. Podwieczorek
Ciasto owsiane z otrębami i ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi i włoskim oraz pestkami dyni
5. Kolacja
Duszona kapusta z grzybami, pieczony filet kurczaka, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smoothie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z pieczoną na parze piersią drobiową i mozzarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkami
2. Przekąska
Muesli z siemieniem lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata z grillowanym filetem drobiowym
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowym, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z wędzonego łososia, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż paraboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kurczaka, kaszy bulgur, ,suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, szynka drobiowa, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulionie warzywnym z lubczykiem i fetą, pieczonym schabem
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane z łososia w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą, szpinakiem, pieczona kiełbasą, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym na winie z rodzynkami, pieczone ziemniaki w ziołach, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z łososiem
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biała niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym
dieta sport
 

poniedziałek
1. Śniadanie
Budyń waniliowy z kaszy jaglanej z prażonymi wiórkami kokosowymi i musem z jagód i borówek
2. Przekąska
Sałatka z wędzonego łososia w sosie chrzanowym z ogórkiem, pieczywo
3. Obiad
Kurczak po grecku z fetą, ryż: biały, czarny, czerwony, brązowy
4. Podwieczorek
Ciasto owsiane z otrębami i ziarnami słonecznika, orzechami laskowymi i włoskim oraz pestkami dyni
5. Kolacja
Duszona kapusta z grzybami, pieczony filet kurczaka, pieczywo
wtorek
1. Śniadanie
Frittata z pieca ze szpinakiem i serem, pieczywo
2. Przekąska
Zupa z ciecierzycy po indyjsku
3. Obiad
Wołowina po burgundzku, kasza jaglana, surówka z kiszonych ogórków z papryką i pieprzem
4. Podwieczorek
Buraczane smoothie z bananem , imbirem, kaszą jaglaną na jogurcie
5. Kolacja
Kopytka ziemniaczane w sosie pomidorowym z pieczoną na parze piersią drobiową i mozzarellą
środa
1. Śniadanie
Placki serowe z truskawkami
2. Przekąska
Muesli z siemieniem lnianym, orzechami, ziarnami słonecznika i z jogurtem czekoladowym
3. Obiad
Włoska caponata z grillowanym filetem drobiowym
4. Podwieczorek
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczonym kalafiorem, kurczakiem, selerem
5. Kolacja
Pasztet z piersi kurczaka, białej fasoli, duszonych pieczarek w sosie śmietanowym bezlaktozowym, pieczywo
czwartek
1. Śniadanie
Pasta z wędzonego łososia, pieczywo
2. Przekąska
Murzynek kokosowy
3. Obiad
Marynowane w ziołach pałki kurczaka, pieczone ,sos pieczarkowy, ryż paraboliczny, groszek z marchewką.
4. Podwieczorek
Jogurt truskawkowo- bananowy z otrębami gryczanymi, owsianymi, pszennymi, orkiszowymi i żytnimi
5. Kolacja
Sałatka z kurczaka, kaszy bulgur, ,suszonych pomidorów, pieczarek, fasolki szparagowej, sezamu i maku
piątek
1. Śniadanie
Twarożek z ogórkiem, oliwkami i koperkiem, szynka drobiowa, pieczywo
2. Przekąska
Krem z pomidorów na bulionie warzywnym z lubczykiem i fetą, pieczonym schabem
3. Obiad
Kotlety z rybo-ziemniaczane z łososia w sosie cytrynowo- kaparowym, ryż jaśminowy, surówka z czerwonej kapusty
4. Podwieczorek
Ciasto z dyni i pomarańczy
5. Kolacja
Sałatka turecka z ciecierzycy i papryki, pieczywo
sobota
1. Śniadanie
Szakszuka z ciecierzycą, szpinakiem, pieczona kiełbasą, pieczywo
2. Przekąska
Pieczona gruszka z granola orzechowo- czekoladową i jogurtem
3. Obiad
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym na winie z rodzynkami, pieczone ziemniaki w ziołach, brokuł z pary
4. Podwieczorek
Kremowa zupa koperkowa z łososiem
5. Kolacja
Spaghetti Napoli
niedziela
1. Śniadanie
Placki kukurydziane z domowy mus z jeżyn
2. Przekąska
Pieczona marchewka na słodko w sosie chilli
3. Obiad
Pulpety z piersi kurczaka w sosie dyniowym, kasza gryczana biała niepalona, surówka Colesław
4. Podwieczorek
Kokosanki
5. Kolacja
Pastitsio – Grecka zapiekanka z mieloną wołowiną, makaronem i sosem beszamelowym