Poniedziałek

Śniadanie

Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym

Przekąska

Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem

Obiad

Placki kukurydziane z curry, Groszek z cieciorką – oliwa smakowa

Podwieczorek

Murzynek

Kolacja

Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy

Wtorek

Śniadanie

Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo

Przekąska

Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem

Obiad

Chilli con carne z fasolą i soczewicą , ryż biały

Podwieczorek

Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami

Kolacja

Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką

Środa

Śniadanie

Twarożek z ogórkiem, pieczywo

Przekąska

Gęsta zupa meksykańska z soczewicą

Obiad

Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym

Podwieczorek

Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem

Kolacja

Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy

Czwartek

Śniadanie

Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo

Przekąska

Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki

Obiad

Tabbouleh z kaszą jaglaną

Podwieczorek

Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym

Kolacja

Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki

Piątek

Śniadanie

Placki z dyni z sosem truskawkowym

Przekąska

Krupnik na domowym wywarze warzywnym

Obiad

Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty

Podwieczorek

Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami

Kolacja

Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo

Sobota

Śniadanie

Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki

Przekąska

Kwaśnica – góralska parzybroda

Obiad

Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą

Podwieczorek

Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi

Kolacja

Leczo z soczewicą, ryż jaśminowy

Niedziela

Śniadanie

Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi

Przekąska

Zupa z cukinii i soczewicy

Obiad

Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty

Podwieczorek

Jogurt brzoskwiniowy, musli

Kolacja

Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo

Poniedziałek

Śniadanie

Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym

Przekąska

Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem

Obiad

Placki kukurydziane z curry, Groszek z cieciorką – oliwa smakowa

Podwieczorek

Murzynek

Kolacja

Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy

Wtorek

Śniadanie

Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo

Przekąska

Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem

Obiad

Chilli con carne z fasolą i soczewicą , ryż biały

Podwieczorek

Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami

Kolacja

Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką

Środa

Śniadanie

Twarożek z ogórkiem, pieczywo

Przekąska

Gęsta zupa meksykańska z soczewicą

Obiad

Pieczarki z brokułami i cieciorką w sosie śmietanowym

Podwieczorek

Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem

Kolacja

Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy

Czwartek

Śniadanie

Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo

Przekąska

Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki

Obiad

Tabbouleh z kaszą jaglaną

Podwieczorek

Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym

Kolacja

Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki

Piątek

Śniadanie

Placki z dyni z sosem truskawkowym

Przekąska

Krupnik na domowym wywarze warzywnym

Obiad

Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty

Podwieczorek

Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami

Kolacja

Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo

Sobota

Śniadanie

Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki

Przekąska

Kwaśnica – góralska parzybroda

Obiad

Cymes z fasolą, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą

Podwieczorek

Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi

Kolacja

Leczo z soczewicą, ryż jaśminowy

Niedziela

Śniadanie

Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi

Przekąska

Zupa z cukinii i soczewicy

Obiad

Kotlety z tofu, kaszy gryczanej i twarogu z pieczarkami, surówka z czerwonej kapusty

Podwieczorek

Jogurt brzoskwiniowy, musli

Kolacja

Sałatka gyros z jajkiem, sos jogurtowy , pieczywo