Poniedziałek

Śniadanie

Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym

Przekąska

Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem

Obiad

Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą

Podwieczorek

Murzynek

Kolacja

Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy

Wtorek

Śniadanie

Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo

Przekąska

Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem

Obiad

Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały

Podwieczorek

Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami

Kolacja

Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką

Środa

Śniadanie

Twarożek z ogórkiem, pieczywo

Przekąska

Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym

Obiad

Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur

Podwieczorek

Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem

Kolacja

Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy

Czwartek

Śniadanie

Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo

Przekąska

Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki

Obiad

Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli

Podwieczorek

Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym

Kolacja

Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki

Piątek

Śniadanie

Placki z dyni z sosem truskawkowym

Przekąska

Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami

Obiad

Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty

Podwieczorek

Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami

Kolacja

Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo

Sobota

Śniadanie

Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki

Przekąska

Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie

Obiad

Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą 

Podwieczorek

Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi

Kolacja

Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym

Niedziela

Śniadanie

Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi

Przekąska

Zupa z cukini i soczewicy

Obiad

Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta

Podwieczorek

Jogurt brzoskiwniowy, musli

Kolacja

Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo

Poniedziałek

Śniadanie

Granola orzechowa z jogurtem, musem owocowym

Przekąska

Zupa pieczarkowa ze świeżym tymiankiem

Obiad

Kurczak w sosie curry , Marchewka z groszkiem, ryż paraboliczny z czarna soczewicą

Podwieczorek

Murzynek

Kolacja

Sałatka z dyni, soczewicy, pieczarek, jaśminowego ryżu i prażonego słonecznika, sos jogurtowo- czosnkowy

Wtorek

Śniadanie

Pasta jajeczna z żółtym serem , suszonymi pomidorami, chili, pieczywo

Przekąska

Zupa grochowa na bulionie warzywnym z majerankiem

Obiad

Chilli con carne z piersi kurczaka , ryż biały

Podwieczorek

Jogurt malinowo- bananowy z otrębami pszennymi i rodzynkami

Kolacja

Gzik z pyrami, Sałatka z oliwkami, ogórkiem kiszonym, cebulą, marchewką

Środa

Śniadanie

Twarożek z ogórkiem, pieczywo

Przekąska

Gęsta zupa meksykańska z mięsem drobiowym

Obiad

Kurczak z brokułami w sosie śmietanowym, kasza bulgur

Podwieczorek

Jabłka z pieca z ryżem i cynamonem

Kolacja

Makaron pełnoziarnisty z kalafiorem i fasolką szparagową, zielony sos na bazie oliwy

Czwartek

Śniadanie

Smalec z białej fasoli z jabłkiem, majerankiem i czarnuszką, pieczywo

Przekąska

Zupa po florencku z zielonego groszku, grzanki

Obiad

Makaron tagiatelle z kurczakiem w sosie dyniowym z chilli

Podwieczorek

Detox MILD* 1.1 gęsty sok owocowy z otrębami gryczanymi, kurkuma, płatkami mgidałowymi, pestkami słonecznika i siemiem lnianym

Kolacja

Kopytka, surówka z domowej kiszonej kapusty z marchewka i natką pietruszki

Piątek

Śniadanie

Placki z dyni z sosem truskawkowym

Przekąska

Krupnik na domowym wywarze warzywnym z pieczonymi mięsami

Obiad

Klopsiki rybne z pieca w sosie kaparowym z zielonym pieprzem, ryż biały, ryż czarny, ryż czerwony, surówka z domowej kiszonej kapusty

Podwieczorek

Sernik na zimno z owoców leśnych z galaretkami

Kolacja

Sałatka z ciecierzycy, fasolki szparagowej i suszonych pomidorów, pieczywo

Sobota

Śniadanie

Jajko na twardo, twarożek ziołowy, warzywa, pieczywo, kabanosy, masło z czosnkiem, pomidorem suszonym i natką pietruszki

Przekąska

Kwaśnica- Góralska parzybroda na pieczonym schabie

Obiad

Cymes z kurczakiem, kasza gryczana biała, buraczki duszone z pomarańczą 

Podwieczorek

Jogurt wiśniowy z siemieniem lnianym i otrębami owsianymi

Kolacja

Leczo z filetem drobiowym z ryżem jaśminowym

Niedziela

Śniadanie

Czekoladowa owsianka z malinami i orzechami włoskimi

Przekąska

Zupa z cukini i soczewicy

Obiad

Schab faszerowany kaszą gryczną z grzybami i pieczarkami, modra kapusta

Podwieczorek

Jogurt brzoskiwniowy, musli

Kolacja

Sałatka gyros z sosem jogurtowym, pieczywo